Wat is transcriptie?

Transcriptie is het zo klankgetrouw mogelijk weergeven van gesproken taal of een geschreven tekst.

Wat is precies het verschil tussen letterlijk en woordelijk?

verbatim et litteratim = woord voor woord, letterlijk weergegeven. Dus letterlijk (verbatim) betekent alle woorden worden vermeld, inclusief de versprekingen en taalfouten. Woordelijk betekent: zo dicht mogelijk bij de inhoud, maar in goed leesbare zinnen zonder taalfouten.

Hoe gaat Keynote om met deadlines?

We werken snel en richten ons zich waar mogelijk op de deadlines van de opdrachtgever. Ook als het door u geleverde bronmateriaal plotseling meer blijkt te zijn dan verwacht, eerder of later aangeleverd wordt of er een technisch probleem opduikt bijvoorbeeld. Niet alles kan, maar wel heel veel!

Wat is een postproductie script?

Een postproductie script is een weergave van een film, documentaire of televisieprogramma op schrift (de opname in tekst).

Hoe kan ik materiaal het best aanleveren?

U kunt door ons te verwerken media bestanden op verschillende manieren aanleveren. In de meeste gevallen zijn de bestanden te groot om per email te versturen. U kunt een online bestandkoerier zoals wetransfer gebruiken om uw bestanden digitaal aan ons te sturen. Uiteraard kan materiaal ook op USB drive/stick of DVD aan ons worden aangeleverd.

Welke bestandsformaten ondersteunen jullie?

Wij ondersteunen de meest gangbare media bestandstypen. Ook MPEG-4 proxy (MXF bestanden) en AVCHD (MTS bestanden).

Welke tijdcode gebruiken jullie bij het transcriberen?

Indien er een 'tijdcode in beeld' staat bij de opname kunnen we deze tijdcode gebruiken. Indien gewenst kunnen we de source tijdcode gebruiken. Als er geen 'tijdcode in beeld' of source tijdcode beschikbaar is gebruiken we de tellerstand van het door ons gebruikte uitwerk programma.

Welke shotbenamingen gebruiken jullie?

Er zijn geen eenduidige definities van shotbenamingen. Wij gebruiken de meest voorkomende shots van TOTAAL naar CLOSE-UP. Zie voor een overzicht Shot beschrijving